Sūrios karamelės keto kąsneliai (arba karamelinis “tinginys”)

Sūrios karamelės keto kąsneliai (arba karamelinis “tinginys”)

Šie karameliniai skanėstai – tikra kalorijų bomba, kurių pagrindą sudaro kakavos ir riešutų sviestas bei kokosų aliejus. Žinoma, be cukraus ir gliuteno. Jeigu mėgstate pasimėgauti burnoje tirpstančiu vienu sočiu kąsneliu – tikrai verta išbandyti šį receptą. Gaminimo principas labai panašus į tinginio: sausainius (šiuo atveju keto kekso gabaliukus) maišome su kremu (šįkart pasirinkome karamelinį) ir šaldome šaldytuve keletą valandų.

20x10x7 cm dydžio keksui Jums reikės:

  • 90 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 20 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
  • 3 kiaušinių
  • 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 100 ml augalinio pieno be cukraus (migdolų, kokosų ar kt.)
  • kelių lašelių stevijos (pagal skonį)
  • šaukštelio kepimo miltelių (naudojau kepimo miltelius su vynakmeniu – https://www.livinn.lt/…/vynakmenio-kepimo-milteliai…
  • kelių lašelių natūralaus vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

  • 1 v. š. kokosų aliejaus
  • 1 v. š. kakavos sviesto
  • 150 ml pasirinkto augalinio pieno (kokosų/migdolų/sojų, naudokite kietąją dalį)
  • 4 v. š natūralaus riešutų sviesto be cukraus (naudojau žemės riešutų sviestą)
  • 10-15 stevijos lašų (pagal skonį)
  • 1 a. š. cinamono
  • saujelės mėgiamų smulkintų riešutų
  • šiek tiek smulkiai pjaustytų obuolių

Sūrios karamelės glajui reikės:

  • 1 v. š.  pasirinkto augalinio pieno (kokosų/migdolų/sojų, naudokite kietąją dalį)
  • 1 v. š natūralaus riešutų sviesto be cukraus (naudojau žemės riešutų sviestą)
  • 1/2  v. š. kokosų aliejaus
  • žiupsnelio cinamono
  • žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga

Iš pradžių išsikepkite  keksą.

  • Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
  • Atskirai gerai išplakite kiaušinius (naudokite kambario temperatūros kiaušinius, iš šaldytuvo juos išimkite bent valandą prieš gaminimą).
  • Į kiaušinių plakinį atsargiai įmaišykite augalinį pieną, lengvai ištirpintą kokosų aliejų, steviją, vanilę, įsijokite sausus ingredientus. Lengvai išsukite mentele.
  • Paruoštą kekso tešlą sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 min, atvėsinkite.

Kol keksas vėsta, pasigaminkite kremą bei sūrios karamelės glajų

Garų vonelėje ištirpinkite ir sumaišykite visus kremui reikalingus ingredientus: kokosų aliejų, kokosų sviestą, augalinį pieną, riešutų sviestą, steviją. Pagardinkite cinamonu, skaldytais riešutais ir smulkiai pjaustytais obuoliais.

Sūriai karamelei visus reikalingus ingrediendus taip pat ištirpinkite garų vonelėje ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Formuokite tinginį.

Supjaustykite iškeptą keksą kvadratėliais. Užpilkite juos paruoštu kremu ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į pasirinktą formelę, gerai suspauskite ir užpilkite paruošta sūria karamele. Viršų puoškite riešutais, cinamonu ir laikykite šaldytuve bent kelias valandas.

Išėmę iš šaldytuvo pjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir neskubėdami pasilepinkite. Idealiai tinka ilgiems žiemos vakarams prie arbatos ar kito karšto gėrimo puodelio:)

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of