Riešutų duona

Riešutų duona

Kai savo mityboje dėl vienų ar kitų priežasčių ribojate suvartojamų angliavandenių kiekį, iškart kyla klausimas – kuo pakeisti kasdienę duoną?  Sekmadieniais Dulce vitae namai pakvimpa šia riešutų ir įvairių sėklų duonele, kurios receptas ne kartą išbandytas ir pasiteisinęs.

Gaminimo procesas neilgas, užtruksite vos 10-15 min, kol sumaišysite visus ingredientus. Likusį darbą atliks orkaitė😊

 

30x12x6 cm dydžio formai Jums reikės:

  • 200 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 40 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
  • 20 g avižų sėlenų
  • 4 kiaušinių
  • 200 ml jogurto (puikiai tiks ir veganiška jogurto alternatyva)
  • 2 v. š. nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 2-3 saujos įvairių sėklų (moliūgų, sezamų ar kt.)
  • saujelės kmynų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

 

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sėlenas, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
  • Atskirai dubenyje lengvai sumaišykite likusius produktus: kiaušinius, jogurtą, kokosų aliejų. Paruoštą mišinį maišykite su sausais ingredientais.
  • Leiskite tešlai šiek tiek “pailsėti” ir sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 175°C temperatūroje apie 40 min.
  • Iškepusią duoną palikite atvėsti ant grotelių praviroje orkaitėje.

 

Patarčiau pjaustyti ir valgyti atvėsusią, bet labai skanu ir ką tik iškepusi😊

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of