
12 Jan Riešutų duona
Kai savo mityboje dėl vienų ar kitų priežasčių ribojate suvartojamų angliavandenių kiekį, iškart kyla klausimas – kuo pakeisti kasdienę duoną? Sekmadieniais Dulce vitae namai pakvimpa šia riešutų ir įvairių sėklų duonele, kurios receptas ne kartą išbandytas ir pasiteisinęs.
Gaminimo procesas neilgas, užtruksite vos 10-15 min, kol sumaišysite visus ingredientus. Likusį darbą atliks orkaitė😊
30x12x6 cm dydžio formai Jums reikės:
- 200 g migdolų miltų
- 40 g kokosų miltų
- 40 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
- 20 g avižų sėlenų
- 4 kiaušinių
- 200 ml jogurto (puikiai tiks ir veganiška jogurto alternatyva)
- 2 v. š. nerafinuoto kokosų aliejaus
- 2-3 saujos įvairių sėklų (moliūgų, sezamų ar kt.)
- saujelės kmynų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sėlenas, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
- Atskirai dubenyje lengvai sumaišykite likusius produktus: kiaušinius, jogurtą, kokosų aliejų. Paruoštą mišinį maišykite su sausais ingredientais.
- Leiskite tešlai šiek tiek “pailsėti” ir sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 175°C temperatūroje apie 40 min.
- Iškepusią duoną palikite atvėsti ant grotelių praviroje orkaitėje.
Patarčiau pjaustyti ir valgyti atvėsusią, bet labai skanu ir ką tik iškepusi😊
Leave a Reply