
06 Jan Imbieriniai sausainiukai
Bent jau man imbierinių sausainiukų ypatingai norisi šaltuoju metų laiku, jie sušildo ir pakelia nuotaiką. O kai jie dar be cukraus ir gliuteno, tai džiaugiasi ir visas mūsų kūnas gavęs sveiką alternatyvą:). Išbandykite!
Jums reikės:
- 30g kokosų miltų
- 100g migdolų miltų
- 50 g tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
- 1 viso kiaušinio
- 1 kiaušinio trynio
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 a.š maltos chia sėklų
- 1 a.š. gysločio luobelių
- 1/5 v.š. meduolių prieskonių
- kelių lašelių stevijos (pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Ištirpinkite kokosų aliejų.
- Atskirai dubenyje suberkite visus sausus ingrediientus: kokosų/migdolų miltus, kepimo miltelius, maltas chia sėklas, gysločio luobeles, meduolių prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
- Į sausus ingredientus įmuškite visą kiaušinį ir kiaušinio trynį, supilkite ištirpintą kokosų aliejų, pasaldinkite stevija.
- Išminkykite tešlą ir dėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
- Išėmę iš šaldytuvo tešlą kočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Su pasirinktomis sausainių formelėmis gaminkite sausainiukus. Siūlau kočioti kuo ploniau, bus tirpstantys burnoje:)
- Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite 175 °C temperatūroje apie 15 min.
Skanaus!
Leave a Reply