Imbieriniai sausainiukai

Imbieriniai sausainiukai

Bent jau man imbierinių sausainiukų ypatingai norisi šaltuoju metų laiku, jie sušildo ir pakelia nuotaiką. O kai jie dar be cukraus ir gliuteno, tai džiaugiasi ir visas mūsų kūnas gavęs sveiką alternatyvą:). Išbandykite!

Jums reikės:

  • 30g kokosų miltų
  • 100g migdolų miltų
  • 50 g tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 1 viso kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a.š maltos chia sėklų
  • 1 a.š. gysločio luobelių
  • 1/5 v.š. meduolių prieskonių
  • kelių lašelių stevijos (pagal skonį)

Gaminimo eiga

  • Ištirpinkite kokosų aliejų.
  • Atskirai dubenyje suberkite visus  sausus ingrediientus: kokosų/migdolų miltus, kepimo miltelius, maltas chia sėklas, gysločio luobeles, meduolių prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
  • Į sausus ingredientus įmuškite visą kiaušinį ir kiaušinio trynį, supilkite ištirpintą kokosų aliejų, pasaldinkite stevija.
  • Išminkykite tešlą ir dėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
  • Išėmę iš šaldytuvo tešlą kočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Su pasirinktomis sausainių formelėmis gaminkite sausainiukus.  Siūlau kočioti kuo ploniau, bus tirpstantys burnoje:)
  • Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite 175 °C temperatūroje apie 15 min.

Skanaus!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of