Biscotti

Biscotti

Kai Kalėdoms dovanų gavome mielos pusseserės iškeptų itališkų biscotti, iškart kilo idėja paeksperimentuoti su Dulce vitae kepama riešutų duona. Biscotti – reiškia du kartus keptas:  pradžioje kepamas plokščias kepaliukas, po to jis supjaustomas gabaliukais, kurie antrą kartą keliauja į orkaitę džiovinimui.Tokie kepiniai buvo kepami ir džiovinami jau Romos imperijos laikais – ilgai negendančius ir daug energijos suteikiančius džiūvėsius į karo žygius nešdavosi legionieriai.

Šiandien biscotti yra Italijos virtuvės pasididžiavimas, kuris, manoma, buvo sugalvotas Toskanoje, Prato mieste. Džiovinti biscotti yra valgomi po pietų ir tradiciškai mirkomi į desertinį vyną Vin Santo. Biscotti ilgai negenda, todėl tai gali būti ir puiki dovana, kurią galite išsikepti iš anksto.

Šįkart gaminsime biscotti, kurie bus nesaldūs, tinkantys idealiai prie visko ar valgomi vieni, kaip užkandis. Nors man – tai pats skaniausias desertas😊

 

Iš pradžių išsikepkite duonos kepalėlį.

30x12x6 cm dydžio formai Jums reikės:

  • 200 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 40 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
  • 20 g avižų sėlenų
  • 4 kiaušinių
  • 200 ml jogurto (puikiai tiks ir veganiška jogurto alternatyva)
  • 2 v. š. nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 2-3 saujos įvairių sėklų (moliūgų, sezamų ar kt.)
  • saujelės kmynų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

 

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sėlenas, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
  • Atskirai dubenyje lengvai sumaišykite likusius produktus: kiaušinius, jogurtą, kokosų aliejų. Paruoštą mišinį maišykite su sausais ingredientais.
  • Leiskite tešlai šiek tiek “pailsėti” ir sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 175°C temperatūroje apie 40 min.
  • Iškepusią duoną palikite atvėsti ant grotelių praviroje orkaitėje.

 

Atvėsusią duonelę supjaustykite riekelėmis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Džiovinkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kol gražiai paskrus (džiovinimo viduryje apverskite). Tik neperdžiovinkite, nes vėsdami  biscotti dar kiek sukietės.

Džiovintus biscotti atvėsinkite praviroje orkaitėje ant grotelių. Biscotti  laikykite sandariame indelyje, kambario temperatūroje.

Skanaus!

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of