Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Apelsino ir cinamono draugystė tiesiog neatsiejama, o paragavus tokio skanėsto prieš akis iškyla pačios jaukiausios metų šventės – Šv. Kalėdos, Naujieji Metai.  Tačiau puikiai tiks skanauti ir bet kuriuo kitu metu:)
Jūsų dėmesiui apelsininis keto ir paleo mityboms tinkantis keksas.
20x10x7 cm dydžio keksui Jums reikės:
  • 90 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 20 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
  • 3 kiaušinių
  • 80 g pjaustytų obuolių
  • 40 g pjaustytų apelsinų
  • 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 100 ml augalinio pieno be cukraus (migdolų, kokosų ar kt.)
  • kelių lašelių stevijos (pagal skonį)
  • dviejų šaukštelių cinamono
  • šaukštelio kepimo miltelių (naudojau kepimo miltelius su vynakmeniu – https://www.livinn.lt/…/vynakmenio-kepimo-milteliai…
  • kelių lašelių apelsinų aliejaus kepiniams (nebūtinai, tačiau suteikia labai malonų kvapą)
  • žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
  • Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
  • Atskirai labai gerai išplakame kiaušinius (naudokite kambario temperatūros kiaušinius, iš šaldytuvo juos išimkite bent valandą prieš gaminimą).
  • Į kiaušinių plakinį atsargiai įmaišykite augalinį pieną, lengvai ištirpintą kokosų aliejų, steviją, apelsinų aliejų, įsijokite sausus ingredientus. Lengvai išsukite mentele.
  • Gautą masę palikite šiek tiek “pailsėti” ir pasiruoškite kekso įdarą.
  • Smulkiai supjaustytus obuolius ir apelsinus paskaninkite keliais lašais stevijos ir cinamonu. Išmaišykite.
  • Pusę paruoštos kekso tešlos sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Išlyginkite ir per visą kekso ilgį dėkite obuolių/apelsinų įdarą. Ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 min.
  • Iškepusį pyragą palikite atvėsti ant grotelių pravertoje orkaitėje.
  • Pyrago viršų puoškite šviežių apelsinų griežinėliais ir cinamonu.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of