
06 Jan Apelsininis keksas
Apelsino ir cinamono draugystė tiesiog neatsiejama, o paragavus tokio skanėsto prieš akis iškyla pačios jaukiausios metų šventės – Šv. Kalėdos, Naujieji Metai. Tačiau puikiai tiks skanauti ir bet kuriuo kitu metu:)
Jūsų dėmesiui apelsininis keto ir paleo mityboms tinkantis keksas.
20x10x7 cm dydžio keksui Jums reikės:
- 90 g migdolų miltų
- 40 g kokosų miltų
- 20 g atsparios krakmolingos ląstelienos FiberFin (ląstelienos rūšis labai naudinga mūsų sveikatai, jos galite įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, tačiau jeigu neturite, kuo puikiausiai galite pakeisti migdolų miltais)
- 3 kiaušinių
- 80 g pjaustytų obuolių
- 40 g pjaustytų apelsinų
- 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
- 100 ml augalinio pieno be cukraus (migdolų, kokosų ar kt.)
- kelių lašelių stevijos (pagal skonį)
- dviejų šaukštelių cinamono
- šaukštelio kepimo miltelių (naudojau kepimo miltelius su vynakmeniu – https://www.livinn.lt/…/vynakmenio-kepimo-milteliai…
- kelių lašelių apelsinų aliejaus kepiniams (nebūtinai, tačiau suteikia labai malonų kvapą)
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, ląstelieną, druską, kepimo miltelius.
- Atskirai labai gerai išplakame kiaušinius (naudokite kambario temperatūros kiaušinius, iš šaldytuvo juos išimkite bent valandą prieš gaminimą).
- Į kiaušinių plakinį atsargiai įmaišykite augalinį pieną, lengvai ištirpintą kokosų aliejų, steviją, apelsinų aliejų, įsijokite sausus ingredientus. Lengvai išsukite mentele.
- Gautą masę palikite šiek tiek “pailsėti” ir pasiruoškite kekso įdarą.
- Smulkiai supjaustytus obuolius ir apelsinus paskaninkite keliais lašais stevijos ir cinamonu. Išmaišykite.
- Pusę paruoštos kekso tešlos sukrėskite į kokosų aliejumi pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Išlyginkite ir per visą kekso ilgį dėkite obuolių/apelsinų įdarą. Ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 min.
- Iškepusį pyragą palikite atvėsti ant grotelių pravertoje orkaitėje.
- Pyrago viršų puoškite šviežių apelsinų griežinėliais ir cinamonu.
Leave a Reply